– Çocuklar artık oturun yerlerinize
+ Uğultu, gürültü, patırtı…
– Çocuklaaaar, hadi oturun artık derse başlayalım
+ Uğultu, gürültü, patırtı, sandalye – tabure kapma yarışı, itiş-kakış,
– Çocuklaaaar, oğluuuum, yiyecek-içecek getirmiyoruz buraya demedim mi? Evladım arkadaşına yer ver, kızım neyi tartışıyosun?, yavrum neden vurdun arkadaşına?!..
(10 dakika sonunda öğrenciler yerine oturur, susar ve derse geçmeye hazır hale gelinir)
– Eveet çocuklar bugünkü konumuz…
+ Hocam ne zaman oyun oynıycaz?
Yukarıdaki diyaloğu hemen hemen her ders ve her sınıfla yaşıyorum dersem, abartmış olmam herhalde. Dersimizin notu olmadığından ve öğrencilerde oluşan “bilgisayar dersinde oyun oynanır” yargısını maalesef hala tamamen yıkamadığımdan artık bir arayış içine girmiştim ki “Oyun Tabanlı Öğrenme” diye bir şey olduğunu keşfettim..
Neymiş “Oyun Tabanlı Öğrenme” ?
Oyun Tabanlı Öğrenme, öğrenme materyallerinin hikâye biçiminde sunulduğu bir yaklaşımdır. Öğrenciler oyun içi bileşenlerin özelliklerini, aralarındaki ilişkiyi ve senaryodaki problemlerin çözümünü oyun esnasında öğrenirler. Bu tarz öğrenme ilgi çekici, katılım gerektiren, öğrencinin hızına göre ayarlanan, seçme özgürlüğü sağlayan nitelikleri sayesinde büyük öğrenci gruplarına aynı anda uygulanabilen bir özellik taşır.
Einstein, “Oyun araştırmanın en ileri hali” der. Madem öyle, madem bu kadar seviyor bu öğrenciler oyun oynamayı, biz de yararlanalım… İşte bir kaç örnek oyun ve örnek site
Buradaki oyunları öğrencilerime gösterip oynamalarını sağlayacağım. Bakalım nasıl olacak?
TrackBack URL
http://www.bilisimcianne.com/oyun-tabanli-ogrenm/trackback/